Билети во продажба на билетарниците на МНТ, МКЦ и НОБ и онлајн на линковите во програмата


11 април 2024
Програма Паралели

20:00 | Отворање на фестивалот
20:15 | „ГОСПОЃИЦИТЕ ОД АВИЊОН“ (балетска претстава)
Музика: Калиопи Букле
Кореографија и режија: Олга Панго

📍 Национална Опера и Балет, Скопје


16 април 2024
Програма Паралели

20:00 | „САГА“ (Идентитети)
Кореографија и режија: Рисима Рисимкин
Музика: Тони Китановски

📍 Национална Опера и Балет, Скопје


17 април 2024
Современи кореографи

20:00 | „Шест мали парчиња“,
Вертикалити танцова компанија, Линц, Австрија
Кореографија и изведувач: Марија Шуркал

20:15 |„Гризење“
Кореографија и изведувач: Тереза Лазарев

20:30 |„Не сум во соба“
Вертикалити танцова компанија, Линц, Австрија
Кореографија и изведувач: Каи Чун Чуанг

21:15 |„Језгро„
Кореографија и изведувачи: Бисера Димчева и Наталија Трифуновиќ

📍 МКЦ, Скопје


23 април 2024
Програма Паралели

20:00 | „МОЛИТВИ НА МОЕТО ТЕЛО“
Идеја за проект и костимограф: Александар Ношпал
Кореографи: Ивана Коцевска, Адријана Данчевска Ровчанин, Саша Евтимова

📍 Национална Опера и Балет, Скопје


26 април 2024 [до 2ри мај]
Национална Галерија – Мала Станица

20:00 | Рефлексии
Мултимедијална изложба

📍 Мала Станица, Скопје


30 април 2024
20 ГОДИНИ ТАНЦ ФЕСТ

20:00 | Доделување на МЕНАДА
за врвни достигнувања во танцовата уметност

20:15 | „THE BEST OF“
Кореографија и режија: Рисима Рисимкин

21:00 | „Место. Многу посебно за неа“
Кореографија и режија: Адријана Данчевска Ровчанин

📍 Македонски Народен Театар,Скопје


11 Мај 2024
Продукции на Скопје танцовиот театар

20:00 | „ТАБУ РЕПУБЛИКА“
Кореографија и режија: Бобан Русески

20:45 |„Напуштена иднина“
Кореографија и режија: Дејан Битровски

📍 Македонски Народен Театар,Скопје


13 Мај 2024
МКЦ, Скопје

20:00 | „Болеро“
Кореографија и режија: Адријана Данчевска Ровчанин

20:00 | „Квартет“
Кореографија и режија: Дејан Битровски

20:00 | „КОТЕЛ“
Кореографија и режија: Рисима Рисимкин

Продукции на Скопје танцовиот театар 2
со студентите на Катедрата за современ танц при Универзитетот Гоце Делчев

📍 МКЦ, Скопје


17 Мај 2024
Македонски народен театар, Скопје

20:00 |„Мозаик“ , Кафиг Танцова Компанија, Франција
Кореографија и режија: Мурад Мерзуки