Програма Танц Фест 2023


ТАНЦУВАЈЌИ СОЗДАВАМЕ ИДНИНА!
19то издание


04 април 2023
Македонски народен театар, Скопје

20:00 | Свечено отворање
Доделување на наградата МЕНАДА
20:30 | „Таленти во движење“ Кодартс Tанцова Kомпанија, Ротердам, Холандија


05 април 2023
МКЦ – Дансинг сала
Современи кореографи

20:00 | „Дали е реално“ – Гилда Цесарио, Италија
20:30 | “OPUS I-IV” – УНАГЕ, Романија
21:00 | „Lud:Us” – Jакуб Черулик, Нитра, Словачка


10 април 2023
МКЦ – Дансинг сала
Современи кореографи

20:00 | „Табу Република“ – Бобан Русески & Скопје танцов театар


11 април 2023
Македонски народен театар

21:30 | „Блокови“ – Дејан Битровски & Скопје танцов театар
22:00 | „Место, многу посебно за неа“ – Адријана Данчевска & Скопје танцов театар


12 април 2023
Македонски народен театар

20:00 | Dance communication project
20:15 | „Acceleration & Ascensions” – Dallas Black Dance Theater, Далас, САД


24 април 2023
МКЦ Кино Фросина
Современи кореографи

20:00 | „16 Steps to The Ground“ – „’А priori“ танцова компанија, Грција
21:00 | „Код #9“ – Ивана Балабанова & Алесандро Ола


26 април 2023
Македонски народен театар, Скопје

20:00 | „Лејди Магбет (квартет)“ – Рисима Рисимкин & Скопје танцов театар


28 април 2023
МОБ – Мала сцена
Современи кореографи

20:00 | „Одење и слични кореографски решенија“ – Филип Петковски